cuisine-spirit.com
kopenaccuAvatar de kopenaccu51 billets | Profil Recherche Google

ce blog tous
Derniers billets Connexion
Archives

kopenaccu

30/11/2017

Accu voor Asus Eee PC 1225

 

De Accu Asus a31-1025  heeft een opvallend, mooi en strak design. De marineblauwe kleur op de aluminium behuizing, afgewisseld met het gouden logo en de gouden randen, valt behoorlijk op in een landschap waar laptops veelal grijs, zilver of zwart zijn. Op het eerste gezicht straalt de convertible dan ook luxe uit en krijg je al gauw het idee te maken te hebben met een premium laptop. Dezelfde stijl vinden we ook terug wanneer we de laptop opendoen en een marineblauw toetsenbord aantreffen, met goudkleurige toetsen.

Met slechts 1,13 kilogram in gewicht en met een hoogte van iets meer dan een centimeter is de Accu Asus a32-1025 wel ontzettend licht en dun te noemen. De HP Spectre x360-lijn komt er nog het dichtste bij in de buurt met zijn 1,25 centimeter en 1,31 kilogram. Voor een laptop die je ook nog eens op drie andere manieren kunt gebruiken, is dit helemaal niet verkeerd. Asus heeft een mooi, compact design geleverd met de Zenbook Flip S, maar is wel vergeten wat aan de dikkere randen van het 13,3″-scherm te doen.

Hoewel dat 13,3″-scherm best levendige kleuren kan weergeven, en beschikt over een fatsoenlijke full hd-resolutie, moeten we helaas ook concluderen dat de helderheid niet erg omhoog gezet kan worden. Dat betekent dat je in donkere omgevingen gewoon goed kunt zien wat er gebeurt; maar hoe lichter de omgeving, hoe meer moeite je ermee zult hebben. Dat is ook niet gek met een maximale helderheid van 254 nits, wat veel lager is dan gemiddeld in een laptop wordt verpakt. Bovendien helpen die dikkere randen om het scherm ook niet echt mee.

De Accu Asus eee-pc-1225  wordt geleverd met Windows 10. Dat past perfect bij de hardware, aangezien het besturingssysteem inmiddels helemaal klaargestoomd is voor the convertible life. Het systeem wisselt razendsnel van laptop- naar tabletmodus, bijvoorbeeld. Er wordt best wel veel software meegeleverd. Niet alleen de software die Microsoft erop wil hebben staan, maar ook applicaties die Asus zelf ontwikkeld heeft. Je kunt wel een hoop verwijderen, want je hebt niet alles nodig; maar dan nog blijft het een vervelend aspect.

De plaatsing van de vingerafdrukscanner is ontzettend opvallend. Wanneer je een laptop koopt (of een convertible / hybride) die je als een laptop kunt gebruiken, dan zit de vingerafdrukscanner meestal onder het toetsenbord, aan de rechterkant van de touchpad. Accu Asus eee-pc-1225b heeft daar dit keer niet voor gekozen en heeft die lezer naar een slimmere plek verplaatst. De scanner zit nu op de zijkant van het apparaat, boven de volumeknoppen. En dat betekent dat die scanner vrijwel altijd goed bereikbaar is, hoe je het apparaat ook wil gebruiken.

Een ander opvallend aspect in het dagelijkse gebruik van deze laptop, is het feit dat-ie wel erg warm wordt. Die warmte wordt slechts aan één kant uitgestoten en dat lijkt eigenlijk niet genoeg te zijn voor het apparaat. Niet alleen wordt de laptop links aan de zijkant warm, ook links onder het toetsenbord is het raak. Helemaal wanneer je de laptop oplaadt (dat zul je vaak moeten doen), dan merk je gewoon dat de hardware ontzettend warm wordt. En dat is totaal niet prettig tijdens het typen. Een beetje warmte is niet vreemd, maar dit wel.

De Accu Asus eee-pc-1225c  is wel ontzettend snel. De hardware zorgt ervoor dat je Windows 10 binnen enkele seconden hebt opgestart, waardoor je er zo mee aan de slag kunt. Apps openen binnen een oogwenk en we zijn heel weinig momenten tegengekomen dat het systeem iets niet leek aan te kunnen. Wel zijn we nog één nadeel tegengekomen met betrekking tot het scherm: het reflecteert namelijk best erg. Je ziet jezelf constant zitten tijdens het typen (voor de één erger dan voor de ander), maar ziet ook lampen en ramen als die er zijn.

Zo op het eerste gezicht lijkt de Accu Asus f750ja  een prachtige laptop te zijn die er voor je is wanneer je hem nodig hebt en kan veranderen in een apparaat dat je op dat moment nodig hebt. Helemaal prima natuurlijk, maar wanneer je hem in gebruik neemt dan valt-ie al gauw door de mand. De rest van het systeem is namelijk niet zo premium als je aanvankelijk zou vermoeden en gewoon op niveau van de rest van de markt. De processor van de zevende generatie is prima, 8 GB aan werkgeheugen is prima en de kleurweergave is prima.

Accu Asus A32-N55

Maar het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat je zoekt. Zoek je één van de dunste en lichtste laptops van dit moment, met de kwaliteiten van een convertible, dan kom je al gauw uit op de Asus Zenbook Flip S. Maanden geleden zou dergelijke hardware waarschijnlijk zijn voorzien van een zwakkere, maar mobiele variant van de Intel Core-processor, maar je krijgt er nu dus een volledige voor terug, in hetzelfde smalle design. Maar dat betekent niet dat je de rest van de negatieve eigenschappen hoeft te accepteren; die zitten het gebruik in de weg.

http://kopenaccu.vnweblogs.com/a311174/accu-asus-a32-1025.html http://social.chelny.online/blogs/334/2807/accu-asus-a31-1025-laptop-professioneel